نام رنگ طلایی از فلز با ارزش طلا گرفته شده است. همانند فلز آن، رنگ طلایی نیز خاص و اصیل است. هر رنگی ویژگی های خاصی دارد. همانند همه رنگ ها، رنگ طلایی نیز اثرات و ویژگی های خاصی روی احساسات و عواطف ما دارد. با شناخت این ویژگی ها میتوان کاربردهای متنوعی برای رنگ طلایی، از شخصیت شناسی تا کاربرد آن در طراحی دکوراسیون و لباس تعریف کرد. در این مقاله با نگاهی به ویژگیها و اثرات آن، همه چیز درباره رنگ طلایی را بررسی خواهیم کرد.
طلایی رنگ ثروت و رفاه
در دنیای امروز و در هر کشور و فرهنگ و بازاری فلز طلا به معنی ثروت و اعتبار است. می توان گفت ارزشمندترین کالایی است که به سادگی در بازار جهانی تجارت میشود. به همین منوال، رنگ طلایی با وفور نعمت و کامیابی، تجمل و کیفیت، شان اجتماعی، زیبایی و ارزش ارتباط دارد. روانشناسی طلایی به رفاه، ثروت و اصرافکاری مادی دلالت می کند.
طلایی با انرژی مردانه و قدرت و نوربخشی خورشید پیوند دارد. به نوعی نقطه مقابل نقره است که با انرژی زنانه و ماه در ارتباط است.
رنگ طلایی خوش بین و مثبت اندیش است. به هر چیزی که در کنار آن باشد گرما و غنا می بخشد. طلایی به اشیا و رنگ های کنار خود قدرت و درخشش بیشتری می دهد.
در بالاترین سطح خود، با آرمان های والا، دانش، فهم و روشنگری ارتباط دارد. طلایی الهام بخش خرد و معنویت است و درک عمیقی از نفس و روح به ما می بخشد.
از بعد رنگ شناسی، طلایی سخاوتمند، بخشنده، دلسوز و مهربان است. بانی خیر است و خرد و ثروت خود را با دیگران سهیم میشود.
طلایی رنگ موفقیت و مقام
طلایی رنگ موفقیت و پیروزی است. رنگ پیروز و برنده است. مدال نفر اول همیشه به رنگ طلایی است. نقره ای در جایگاه دوم قرار دارد.
با اعتماد به نفس، پرشور و چشم نواز است. طلایی همیشه جلب توجه می کند. رنگی گرم است که هم میتواند براق، درخشان و شاد باشد و هم می تواند کسل کننده، ساکن و سنتی به نظر برسد. فام های روشن تر طلایی می توانند با درخشندگی خود چشمگیر باشند، در حالی که فام های تیره تر آن عمیق، گرم و قوی هستند.
همانند بنفش و ارغوانی، طلایی نیز از دیرباز نماد سلطنت و پادشاهی بوده است. استفاده بیش از حد از رنگ طلایی می تواند باعث ایجاد حس خودشیفتگی و خودپسندی شود. به علاوه، حس حق به جانبی و فرصت طلبی برای رسیدن به قدرت و نفوذ بیشتر ایجاد میکند.
اگر زندگی شما عاری از رنگ طلایی باشد می تواند باعث شود که به دیگران اعتماد نکنید، یا از موفقیت و ثروت بترسید، یا حتی سختگیر، قصی القلب و خسیس شوید.
شخصیت شناسی طلایی
اگر طلایی رنگ موردعلاقه شماست شاید به این دلیل باشد که فردی هستید که شخصیت و جذابیت شما پرتوافشانی میکند و باعث آرامش و گرمای دیگران می شود. اطرافیان شما از اینکه کنار شما باشند لذت می برند. وجود شما ارزش اطرافیان را نیز بیشتر میکند.
دلسوز و بامحبت هستید و با صمیمیت خاصی با همه برخورد می کنید. دیگران در کنار شما احساس قدرت میکنند. به خاطر جذبه و نگاه مثبتی که به زندگی دارید، افرادی را جذب خود می کنید که آرزوی جایگاه و موفقیت شما را دارند.
در بالاترین سطح علاقه به رنگ طلایی، صفات معنوی بارزی از خود نمایش می دهید. بی قید و شرط عشق میورزید و عشق دریافت می کنید.
به عنوان دوستدار رنگ طلایی، دوست دارید در ازای محبت و سخاوت شما نسبت به اطرافیان، احترام و صمیمیت ببینید و مورد توجه قرار بگیرید.
صفات رهبری در شما زیاد است و دوست دارید در این راه خرد و اندیشه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. اگر با خصوصیات مثبت طلایی زندگی می کنید، اصیل، قابل اتکا، امین، باقدرت و مختار هستید. طبع شاد، صمیمی و اجتماعی دارید. درون شما شاد است و این در ظاهر شما نیز نمایان می شود.
شنونده خوبی هستید و دوستان زیادی دارید. گرما، صمیمیت و عشق، همچنین سخاوت شما باعث جذب این دوستان میشود. ارزش دوستان خود را می دانید و به آن ها احترام می گذارید. البته متاسفانه دوستان بدی هم جذب می کنید که فقط دنبال موفقیت، ثروت و زیبایی شما هستند.
طلایی رنگ تجمل و کیفیت
هر کسی که شخصیت طلایی داشته باشد عاشق تجمل و کیفیت بالا در هر چیزی است. خوشبختانه معمولا موفق و مرفه هستید و در طول زندگی همواره دنبال ثروت مادی هستید. قدر زندگی را به خوبی می دانید. با خوش بینی که در شما وجود دارد هرگز دوست ندارید بنشینید و منتظر موفقیت باشید. باید عضو فعالی باشید.
روش شما امروزی و مطابق زمان است. استانداردها و ایدهآل های بالایی دارید. درست و غلط را کاملا تشخیص میدهید و سخت تلاش می کنید تا در راه درست قدم بردارید. باهوش و موفق، و در عین حال صادق و عمل گرا هستید. نتیجهگرا هستید و باید به هدفی که دارید برسید. توقعات، رویاها و امیال شما بلند و رفیع هستند.
در انتخاب شریک یا همسر کاملا سختگیرانه و با تبعیض عمل می کنید. در اینجا هم مثل موارد دیگر زندگیتان، کیفیت بسیار مهم است.
شور و اشتیاق شما می تواند برایتان مخرب باشد چرا که ممکن است زیاده روی کنید. در این صورت دچار استرس، دلشوره و خستگی می شوید.
البته کسانی هم هستند که تحت اثرات منفی این رنگ زندگی می کنند یا به اشتباه فکر می کنند تحت تاثیر قدرت و خصوصیات طلایی هستند. در این صورت، ممکن است اعتماد کردن به دیگران برای این دسته از افراد سخت باشد یا از ثروت و موفقیت هراس داشته باشند. شاید توقعات نابه جا و غیرواقعی داشته باشند. شاید هم اعتماد به نفس بیش از حد داشته باشند و خود را بالاتر از دیگران ببینند و متکبر باشند.
اگر از رنگ طلایی بیزار هستید
اگر از طلایی بیزار هستید شاید به این دلیل باشد که از ثروتمند بودن و موفق شدن می ترسید یا به آن اهمیت نمیدهید. شاید با ثروت مادی و معنوی و وفور نعمت مشکل دارید. شاید بسیار واقع گرا هستید و هیچ میل و رغبتی به زندگی مدرن و جایگاه بالا ندارید.
طلایی در کسب و کار
طلایی در کسب و کارهای مختلف بیانگر این است که محصول یا خدمات ارائه شده گران قیمت و احتمالا انحصاری برای گروه خاصی است. ترکیب طلایی و بنفش بر ثروت و زیبایی دلالت دارد که مناسب اجناس گران قیمت و تجملی است. این اثر با ترکیب طلایی و سیاه به اوج می رسد.
در کنار آبی صداقت، امانتداری و موفقیت را القا می کند. در کنار سفید بر زیبایی و وقار دلالت می کند.
در بازاریابی و بسته بندی محصولات گران قیمت از طلایی استفاده کنید. در طراحی سایت مناسب نیست و بیشتر شبیه زرد بدرنگ می شود. در کنار آبی تیره و یا مشکی برای محصولات مربوط به آقایان مناسب است. از این ترکیب در طراحی وبسایت نیز می توان استفاده کرد اما باید آگاهانه و بادقت انتخاب و اجرا شود.
در کنار سبز تیره و قرمز تیره نیز بیانگر ثروت، کیفیت و اعتبار است.
طلایی در طراحی دکوراسیون
در طراحی دکوراسیون ، طلایی همانند نقرهای به رنگ های متالیک معروف هستند. در حال حاضر استفاده از طلایی در طراحی دکوراسیون بسیار رایج است. طلایی در طراحی دکوراسیون فضایی گرم و مجلل ایجاد میکند. در واقع، اینکه چه رنگی با طلایی همنشینی بهتری دارد کامل مشخص نیست. مهم این است که به اندازه و بهجا از آن استفاده شود. طلایی در هر چیزی که باشد آن را زیباتر و مجللتر نشان میدهد.
آشپزخانه محل خوبی برای استفاده از طلایی است؛ حتی اگر فقط در حد استفاده از یک چراغ آویز یا وسایل آشپزخانه طلایی رنگ باشد. استفاده از قابهای طلایی رنگ باعث میشود عکس یا نقاشی داخل آنها بهتر و زیباتر دیده شوند.
اگر میخواهید خود رنگ طلایی جلوه بیشتری داشته باشد از رنگ های خنثی مثلا سفید در کنار آن استفاده کنید. قهوهای، کرم و مشکی نیز ترکیب زیبایی با طلایی ایجاد میکنند. ترکیب این رنگ با مشکی بسیار مجلل و امروزی می شود، فقط در نورپردازی فضا باید دقت بیشتری کنید. در مهمانیها و سر میز شام، کافیست از سفره ای با طرح نگارهای طلایی رنگ یا بشقابهایی با حاشیه طلایی استفاده کنید. تفاوت کاملا ملموس میشود.
برای اتاق کودکان ترکیب طلایی با صورتی کم رنگ ترکیب جالبی میشود. برای دیوار اتاق، حتی اگر نمیخواهید دیوار را طلایی نقاشی کنید از یک تابلوی نقاشی که رنگ غالب طلایی دارد استفاده کنید. در کنار رنگهایی مثل قرمز، سبز، آبی، نارنجی و رنگهای روشن و براق در استفاده از رنگ طلایی احتیاط کنید چون اصولا در طراحی دکوراسیون ، طلایی با این رنگها دشمن است. همچنین ممکن است استفاده زیاد و نابهجا از این رنگ باعث شود بیسلیقه یا خودنما به نظر برسید.
استفاده به جا و به اندازه از طلایی در کنار بنفش و ارغوانی فضایی بسیار مجلل و شاهانه ایجاد میکند.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم به طور خلاصه همه چیز درباره رنگ طلایی را شرح دهیم. دیدیم که چطور طلایی می تواند باعث جلوه بیشتر رنگ های اطراف شود و جلوه و قدرت بیشتری به آنها می بخشد. شناخت ویژگیهای رنگ طلایی به ما کمک میکند تا در طراحی دکوراسیون و لباس با دید بهتری از آن استفاده کنیم. برای رنگ بخشیدن به فضای پیرامون کاربردهای خلاقانهای خلق کنیم. از لحاظ شخصیت شناسی نیز، در شناخت خلق و خو و درک احساسات خود و اطرافیان دقیقتر عمل کنیم.