ارغوانی جزو رنگ های ثانویه است و از ترکیب قرمز و آبی تشکیل می شود. در واقع از نظر بیشتر افراد ارغوانی همان بنفش است. هر رنگی ویژگی های خاصی دارد. همانند همه رنگ ها، رنگ ارغوانی نیز اثرات و ویژگی های خاصی روی احساسات و عواطف ما دارد. با شناخت این ویژگی ها می توان کاربردهای متنوعی برای رنگ ارغوانی، از شخصیت شناسی تا کاربرد آن در طراحی دکوراسیون و لباس تعریف کرد. در این مقاله با نگاهی به ویژگی ها و اثرات آن، همه چیز درباره رنگ ارغوانی را بررسی خواهیم کرد. ضمن اینکه با شباهت و تفاوت های بنفش و ارغوانی آشنا می شویم.
ارغوانی رنگ هماهنگی کائنات و تعادل عاطفی
ارغوانی رنگ هماهنگی کائنات و تعادل عاطفی است. رنگی است روحانی و در عین حال عمل گرا که عقل سلیم و دیدگاه متعادل نسبت به زندگی را به همراه دارد. ارغوانی کمک می کند تا بین جنبه های مختلف زندگی اعم از جنبه های ذهنی، جسمانی، احساسی و معنوی تعادل برقرار شود.
این رنگ که از ترکیب رنگ های قرمز و آبی تشکیل می شود، شور و هیجان، قدرت و انرژی قرمز و درون بینی و آرامش آبی را در خود دارد. ارغوانی بر روی ارتقای کلی شخصیتی و روحی ما تاثیر می گذارد. بصیرت و توانایی های روحی ما را افزایش میدهد. در عین حال به ما کمک میکند تا در برابر مشکلات روزمره زندگی ایستادگی کنیم و سطح بالاتری از آگاهی و خرد را تجربه کنیم.
ارغوانی ابزار تغییر و تحول است. به ما کمک می کند تا الگوهای احساسی کهنه را که مانع پیشرفت روحی و شخصیتی ما میشوند کنار بگذاریم و رو به جلو حرکت کنیم. در برهه هایی که دچار ناراحتی، آشفتگی و یاس می شویم، ارغوانی به تعالی روح کمک میکند.
ارغوانی یا بنفش
اصولا بیشتر افراد رنگ ارغوانی را همان رنگ بنفش می دانند. البته، از آنجایی که هر دو از ترکیب قرمز و آبی تشکیل میشوند خصوصیات تقریبا یکسان و شبیه به همی دارند. اما از لحاظ رنگ شناسی، تفاوت بنفش و ارغوانی در این است که ارغوانی در طیف رنگی و همچنین رنگین کمان قابل مشاهده است در حالیکه بنفش تنها از ترکیب قرمز و آبی به وجود می آید.
در بین رنگ های طیف نوری ارغوانی بیشترین ارتعاش را دارد. ارغوانی به تندی بنفش نیست اما ماهیت هر دو رنگ یکی است. هر دو قدرت و انرژی قرمز و کمال و معنویت آبی را دارند. می توان تفاوت دو رنگ بنفش و ارغوانی را این گونه نیز تشخیص داد: بنفش ترکیب رنگ آبی بیشتری دارد و ارغوانی به قرمز مایل تر است. از لحاظ شخصیت شناسی نیز دوستداران ارغوانی و بنفش خصوصیات شبیه به همی دارند.
ارغوانی رنگ عشق کیهانی، شادی و خلاقیت
از بعد رنگ شناسی، ارغوانی نماد عشق کیهانی در بالاترین درجه است. ارغوانی محبت، مهربانی و تعاون را ترویج میدهد و حس عزت نفس و رضایت از خویشتن را برای کسانی که از آن استفاده می کنند به همراه می آورد. ارغوانی مراقب و مهربان است. حس صمیمیت، صبوری و حمایت ایجاد می کند.
ارغوانی رنگ شادی، خوشحالی و شکر نعمات است. بیشتر مردم در جوار ارغوانی حس خوش بینی بیشتری پیدا میکنند. از سوی دیگر، رنگ آزادی روح است. دوست ندارد دنبالهرو دیگران باشد. شما را تشویق می کند تا در زندگی راه و رسم خود را داشته باشید و مسئولیت آن را قبول کنید و رویاهای بزرگ در ذهن بپرورانید. در عین حال شما را برای تحقق بخشیدن به آمال و آرزوهایتان یاری می کند.
ارغوانی قدرتمند و الهام بخش است. می تواند از سویی ظالم، ترسناک و شوکه کننده باشد و از سوی دیگر خلاق و نوآور باشد. ارغوانی قوه خلاقیتی است که از زیبایی الهام می گیرد. خودجوش و بی پروا و در عین حال زیرک، کاردان و منظم است. در مذاکراتی که بین طرف های مخالف انجام می شود بهترین میانجی و برقرارکننده صلح و آرامش است.
از بعد منفی، ارغوانی می تواند باعث بروز افسردگی و یاس در بعضی افراد شود و در برخی دیگر مانع ایستادگی در برابر چالش های زندگی شود. ممکن است برای افراد درون گرا یا کسانی که افسردگی مزمن دارند زیاد از حد آرامش بخش باشد. استفاده زیاد از ارغوانی در محیط اطراف می تواند باعث بروز حس تکبر و ریاست طلبی شود و آشفتگی، ناصبوری و خشم به همراه داشته باشد. برای تعادل بخشیدن به انرژی ارغوانی میتوانید از رنگ سبز استفاده کنید.
شخصیت شناسی ارغوانی
اگر به رنگ ارغوانی علاقه دارید شاید به این دلیل باشد که شما در جستجوی تعادل و هماهنگی در تمامی جنبه های زندگی شامل جنبه های روحی، جسمانی و احساسی هستید. قدرت تجسم و خلاقیت بالایی دارید. دنباله رو جمع نیستید و دیدگاه متفاوتی نسبت به زندگی دارید. این خصوصیت شما را می توان از فعالیت های هنری یا طراحی دکوراسیون منزلتان تشخیص داد. دوست دارید محیط اطراف خود را از زیبایی پر کنید چرا که زیبایی خلاقیت شما را تقویت می کند.
طبق شخصیت شناسی ارغوانی ، شاد و خوش بین هستید و دیگران را برای رسیدن به موفقیت تشویق میکنید. دلسوز، مهربان و بامحبت هستید و سعی می کنید اطرافیان خود را نیز خوشحال نگه دارید. معنوی هستید و آگاهی و پیشرفت روحیتان برایتان مهم است. خودجوش و بی پروا هستید و در کارهای روزانه ابتکارات زیادی به خرج می دهید. در مواقع لازم کاردان و زیرک هستید. اهل عمل هستید و از عقل سلیم برخوردارید. ممکن است اهل افراط و تفریط باشید اما برای ایجاد تعادل همیشه تلاش می کنید.
از موهبت های هر چند کوچک زندگی لذت می برید و قدر آنچه که دارید می دانید. از محدودیت و قید و بند خوشتان نمیآید و ممکن است قانون شکن باشید. با این حال اهل نظم و انضباط هستید. حس طنز خوبی دارید، هر چند ممکن است گاهی عجیب و به دور از انتظار باشد.
از بعد منفی شخصیت شناسی ارغوانی، ممکن است دوستداران ارغوانی دچار وسواس شوند و نسبت به داشته های خود حس مالکیت پیدا کنند. درگیر مسائل کوچک و پیش پا افتاده شوند که باعث بروز حس خودخواهی و نیاز میشود. گاهی نیز ممکن است زورگو شوند.
اگر از ارغوانی بیزار هستید
اگر از ارغوانی بیزار هستید شاید به این دلیل باشد که دوست ندارید جلب توجه کنید. ساکت و کمحرف هستید و برای شما تحمل انرژی ارغوانی سنگین باشد. یا شاید دوست دارید همرنگ جماعت باشید. شاید هم خودجوش و بی پروا نیستید.
ارغوانی در کسب و کار
با توجه به خصوصیاتی که برای ارغوانی ذکر کردیم، بهترین رنگ برای حوزه های هنری و خلاقانه است. هنرمندان، موسیقیدانان، نویسندگان، طراحان لباس، عکاسان و مخترعین از رنگ ارغوانی استقبال می کنند. روحیه حمایت و تعاون که در ارغوانی است شما را به عنوان دوستدار ارغوانی، برای کارهایی مثل پرستاری، وکالت و ممدکار اجتماعی بی نظیر می کند.
مربیان و معلمان از ارغوانی کمک می گیرند تا شاگردان خود را از افکار کهنه برهانند و باعث پیشرفت آنها در زندگی میشوند. قدرت خلاقیت و تجسم بالای ارغوانی مشوق همه کسانی است که با نگاه به آینده زندگی می کنند.
اگر در حرفه و کسب و کار خود ویژگی خاصی وجود دارد که می خواهید بهتر دیده شود از ارغوانی برای جلب توجه استفاده کنید.
ارغوانی در طراحی دکوراسیون
شادی و خلاقیت رنگ ارغوانی، این رنگ را برای طراحی دکوراسیون اتاق کودکان به خصوص دختر بچه ها بسیار مناسب میکند. علاوه بر این ارغوانی، زیبایی و فریبندگی لازم برای یک خانم را نمایش می دهد. در استفاده از ارغوانی نباید زیاده روی کرد. اگر دیوارهای اتاق را ارغوانی میکنید با استفاده از رنگ هایی مثل زرد روشن، سبز روشن یا سفید سقف و کف اتاق را تزیین کنید. می توانید از یک قالیچه با طرح گل های روشن استفاده کنید.
در طراحی دکوراسیون ، خاکستری و نقره ای با ارغوانی همنشینی فوق العاده ای دارند. اگر دوست دارید فضای اتاق گرمتر و پر انرژیتر باشد می توانید از سیاه در کنار ارغوانی استفاده کنید. اگر دوست دارید از رنگ های سنتی سفید و کرم استفاده کنید و می خواهید یک وسیله خاص یا اشیاء زینتی بوفه را بیشتر نمایان کنید حتما از ارغوانی استفاده کنید. ارغوانی در بین فام های خنثی جلوه خاصی پیدا میکند. ذغالی و ارغوانی یک ترکیب کلاسیک و پرمایه در طراحی دکوراسیون اتاق محسوب میشود.
علاوه بر رنگ های خنثی، ارغوانی با رنگ های آبی، سبز و زرد همنشینی دارد. فراموش نکنید که ارغوانی مانند بنفش رنگ سلاطین و دربار است. بنابراین برای ایجاد فضای باشکوه و مجلل از ارغوانی در کنار فام های تیره مثل مشکی در طراحی دکوراسیون استفاده کنید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم به طور خلاصه همه چیز درباره رنگ ارغوانی را شرح دهیم. با شباهت و تفاوت های بنفش و ارغوانی آشنا شدیم. شناخت ویژگیهای رنگ زیبا و جذاب ارغوانی به ما کمک میکند تا در طراحی دکوراسیون و لباس با دید بهتری از آن استفاده کنیم. برای رنگ بخشیدن به فضای پیرامون کاربردهای خلاقانهای خلق کنیم. از لحاظ شخصیت شناسی نیز، در شناخت خلق و خو و درک احساسات خود و اطرافیان دقیقتر عمل کنیم.